Ομόλογα: Ενισχύονται λόγω αγορών και ΕΚΤ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ως απόρροια της πτωτικής πορείας των ευρωαγορών, αλλά και της έντασης των ανησυχιών για το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.



Η πτωτική πορεία των ευρωαγορών και η ενίσχυση της ανησυχίας όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά ομολόγων, στην οποία καταγράφονται ανοδικές τάσεις.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,05%, ενώ και το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται στο +0,18%. Και στην εγχώρια αγορά η τάση είναι ανοδική με το ελληνικό 10ετές ομόλογο να βρίσκεται στο +0,27% και την απόδοσή του στο 4,88%.

Εκτός της άσχημης πορείας των ευρωαγορών, που ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ομόλογα, οι επιφυλακτικές δηλώσεις του Οτμάρ Ίσινγκ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας ενδεχομένως δεν θα καταφέρει να προσεγγίσει το επιθυμητό εύρος του 2% - 2,5% κατά το τρέχον έτος, ωθεί ανοδικά τις ομολογίες.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι ανάλογο, με το euribor 1μηνός να κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,03% στο 3,33%, ενώ και τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,21% στο 3,36% το πρώτο και κατά 1,12% στο 3,36% το δεύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v