Νευρικότητα για ομόλογα – επιτόκια

Μικτές τάσεις επικρατούσαν νωρίς το πρωί στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία ακολουθούσε το κλίμα στα χρηματιστήρια, τάση που ”γύρισε” σε αρνητική μετά την ανάκαμψη των ευρωαγορών.

Μικτό κλίμα νωρίς το πρωί της Παρασκευής για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που ενώ ακολουθούσε τις μικτές τάσεις των ευρωαγορών, ”γύρισε” αρνητικά μόλις ανέκαμψαν τα χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο εναλλάσσει πρόσημα και κυμαίνεται από το –0,01% στο +0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές κινείται κατά 0,06% πτωτικά με την απόδοσή του στο 5,01%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η νευρικότητα των τελευταίων ημερών σχετίζεται τόσο με την ενδυνάμωση των χρηματιστηρίων, όσο και με τις ενδείξεις από τη FED ότι δε σκοπεύει να προχωρήσει σε καμία αλλαγή νομισματικής πολιτικής (ούτε με αύξηση, ούτε με μείωση των επιτοκίων).

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα επίσης μικτό, με μόνο το euribor 1μηνός να κινείται κατά 0,12% ανοδικά στο 3,33%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,03% (και διαμορφώνεται στο 3,36%) και κατά 0,23% στο 3,41% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v