Ασθενική παραμένει η αγορά ομολόγων

Χωρίς ιδιαίτερη δυναμική κινείται για ακόμη μια ημέρα η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, μετά την ενδυνάμωση των χρηματιστηρίων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Αντίθετα, θετικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.



Ασθενική παραμένει η κίνηση στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, για δεύτερη ημέρα, μετά τη νέα ενδυνάμωση των χρηματιστηρίων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ θετικό είναι, αντίθετα, το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται πτωτικά κατά 0,06%, ενώ και το αντίστοιχο γερμανικό υποχωρεί κατά 0,13%. Ανάλογο το κλίμα και στην εγχώρια αγορά όπου το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,22% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,02%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ενδυνάμωση των κεφαλαιαγορών και το αναθερμασμένο ενδιαφέρον για τις μετοχές τεχνολογίας που τόσο έχουν πληγεί από τις αρχές του έτους, θα στρέψουν βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών από τις ομολογίες. Τονίζουν παράλληλα, ότι οι ομιλίες στελεχών της FED χθες σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, που εμπεριείχαν θετικά σημεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ”πιέζουν” με τη σειρά τους την αγορά ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά, τώρα, το κλίμα είναι εντελώς αντίθετο με όλα τα επιτόκια euribor να κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,18% και το 3,33%, το αντίστοιχο 3μηνών κινείται με άνοδο 0,48% και διαπραγματεύεται στο 3,36%, ενώ και το euribor 6μηνών βρίσκεται στο +0,68% διαμορφούμενο στο 3,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v