Μικτά τα ομόλογα - Ανοδικά η διατραπεζική

Μικτή εικόνα παρουσιάζει το πρωί της Δευτέρας η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, επηρεαζόμενη αφενός από τη νευρική πορεία των ευρωαγορών και αφετέρου από τις προβλέψεις για οριακή υποχώρηση του ευρωπληθωρισμού Ιουλίου.

Μικτές τάσεις εμφανίζει η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, επηρεαζόμενη αφενός από τη νευρική πορεία των ευρωαγορών και αφετέρου από τις προβλέψεις για οριακή υποχώρηση του ευρωπληθωρισμού Ιουλίου, που ανακοινώνεται αργότερα σήμερα.

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό 10ετές κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,05%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό υποχωρεί κατά 0,23% και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές υποχωρεί επίσης κατά 0,28% με την απόδοσή του στο 4,93%.

Οι αναλυτές που εκτιμούν ότι ο ευρωτιμάριθμος Ιουλίου που ανακοινώνεται αργότερα σήμερα θα έχει υποχωρήσει οριακά, εξηγούν ότι το γεγονός αυτό θα ”πιέσει” βραχυπρόθεσμα τα ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων ενδέχεται να υποχωρήσουν ξανά κάτω του 4,50% (ανάλογη κίνηση είχε καταγραφεί και στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου).

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, εκτός του euribor 1μηνός που παραμένει σταθερό στο 3,32%, τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών κινούνται ανοδικά κατά 0,27% (διαμορφούμενο στο 3,36%) και κατά 0,03% (στο 3,40%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v