Άνοδος στην αγορά των ομολόγων

Η σημαντική υποχώρηση των χρηματιστηρίων αλλά και η πτώση της Wall, οδήγησαν υψηλότερα την δευτερογενή αγορά ομολόγων. Το ενδιαφέρον των επενδυτών πάντως στρέφεται στη FED, που αποφασίζει αύριο για τα επιτόκια.

Διευρύνθηκαν ελαφρώς τα κέρδη στην δευτερογενή αγορά των ομολόγων, ύστερα από την νέα υποχώρηση των χρηματιστηρίων, αλλά και την πτώση που καταγράφει η Wall.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της FED για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων, που θα διαμορφώσει τις τάσεις στην αγορά των μετοχικών τίτλων και των ομολόγων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το deadline που έχει θέσει η SEC στις αμερικανικές επιχειρήσεις, αναφορικά με τις πιστοποιήσεις των εταιριών για την οικονομική τους κατάσταση.

Ανοδικά κινείται το γερμανικό δεκαετές (0,26%), με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,53%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό ενισχύεται κατά 0,2% με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,98%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1μηνός διαμορφώνεται στο 3,33%, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, ενώ το euribor 3μηνών υποχωρεί κατά 0,06%, διαμορφούμενο στο 3,34%. Το euribor 6μηνών δεν παρουσιάζει μεταβολές, διαμορφούμενο στο 3,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v