Συνεχίζουν πτωτικά τα ομόλογα-Ενίσχυση για euribor

Πτωτική η τάση στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, παρά την υποχώρηση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής, καθώς η άνοδος των μετοχών στις ευρωαγορές, επισκιάζει τους υπόλοιπους παράγοντες.

Η υποχώρηση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής δεν κατάφερε να ωθήσει υψηλότερα τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία κινούνται πτωτικά, καθώς η άνοδος των μετοχών επισκιάζει τις υπόλοιπες ειδήσεις.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,02%, και το γερμανικό κατά 0,05%, ενώ χωρίς μεταβολή κινείται το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές με την απόδοσή του στο 5,35%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η δυναμική που επιδεικνύουν από χθες το απόγευμα οι μετοχές στην Ευρώπη, έχει επισκιάσει την είδηση για υποχώρηση του ιταλικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,9% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,2%, κάτι που λογικά θα έστρεφε τους επενδυτές στις ομολογίες.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα είναι σταθερή με τα euribor τριών και 6μηνών να κινούνται ανοδικά κατά 0,18% (στο 3,34%) και κατά 0,57% (στο 3,35%) αντίστοιχα, ενώ αμετάβλητο στο 3,33% παραμένει το euribor 1μηνός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v