Οριακές μεταβολές στην αγορά ομολόγων

Μικρές μεταβολές παρατηρούνται το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που είχε ξεκινήσει σε θετικό έδαφος, για να ”γυρίσει” λίγο αργότερα, το ευρωπαϊκό δεκαετές πτωτικά, μετά την ελαφρά ενίσχυση των ευρωαγορών.

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με το 10ετές ευρωπαϊκό ομόλογο να ξεκινά ανοδικά αλλά να ”γυρίζει” λίγο αργότερα, λόγω της ενίσχυσης των ευρωαγορών.

Συγκεκριμένα, και ενώ το συγκεκριμένο ομόλογο είχε ξεκινήσει με οριακή άνοδο, διαπραγματεύεται το μεσημέρι με υποχώρηση 0,35%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό 10ετές συνεχίζει οριακά ανοδικά κατά 0,04% και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό βρίσκεται στο +0,05% με την απόδοσή του στο 4,95%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι οι χθεσινοί φόβοι για παρατεταμένη ύφεση ήταν αυτή που ώθησε πτωτικά τις μετοχές και ανοδικά τα ομόλογα, ωστόσο η ανοδική αντίδραση των ευρωαγορών το μεσημέρι της Τρίτης, ανατρέπει τις ισορροπίες των τελευταίων ημερών. Πάντως, τονίζουν ότι ενδέχεται τα ομόλογα να ενισχύσουν τη θετική εικόνα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αναμένεται ο δείκτης ανεργίας των ευρω-12 να έχει ανέλθει στο 8,4% τον Ιούνιο από 8,3% το Μάιο.

Και στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι μικτή με το euribor 6μηνών να είναι το μόνο που καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,18% και διαμορφώνεται στο 3,34%, ενώ τα αντίστοιχα ενός και 3μηνών υποχωρούν κατά 0,24% και 0,54% αντίστοιχα διαμορφούμενα και τα δύο στο 3,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v