Πτωτικές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Η βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συνέβαλε στην πτώση των τιμών των ομολόγων. Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,615 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 969 εκατ. αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

Η βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συνέβαλε στην πτώση των τιμών των ομολόγων. Στη δευτερογενή αγορά επικράτησαν επίσης πτωτικές τάσεις, οι οποίες όμως δεν εμπόδισαν το περιθώριο να σημείωσει μικρή υποχώρηση. Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,615 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 969 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης και τα 646 εκατ. ευρώ εντολές αγοράς.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων (Μάιος ΄12) με 185 εκατ. ευρώ και στην παλαιότερη έκδοση 10ετών τίτλων (Μαιος ’11) με 211 εκατ. Το περιθώριο περιορίστηκε και διαμορφώθηκε στο 0,348% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,131% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,763%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,31%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,35% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με υποχώρηση στο 3,50% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v