Ομόλογα: Σημαντική ενίσχυση των τιμών

Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, εξαιτίας των γενικευμένων πτωτικών τάσεων στις χρηματιστηριακές αγορές. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα της ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, εξαιτίας των γενικευμένων πτωτικών τάσεων στις χρηματιστηριακές αγορές. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα της ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων (Μάιος 2012) με 300 εκατ. ευρώ και στα 20ετή ομόλογα με 290 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,3236% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,14% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,82%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,34% παρέμεινε το επιτόκιο euribor διάρκεια του ενός μήνα και αμετάβλητο στο 3,60% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v