Βίοι αντιστρόφως ανάλογοι για ομόλογα – μετοχές

Πτωτική το πρωί της Τρίτης η πορεία των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της ανοδικής αντίδρασης των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ άλλαξε η εικόνα στη διατραπεζική με τα επιτόκια να κινούνται ανοδικά.

Την κατά κανόνα αντιστρόφως ανάλογη πορεία μεταξύ μετοχών και ομολόγων, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η τάση στην οποία είναι καθοδική. Αντίθετα, θετική εικόνα παρουσιάζουν τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό χάνει 0,26% και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές παραμένει αμετάβλητο με την απόδοσή του στο 5,15%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι η πορεία είναι αναμενόμενη και ότι συνίσταται σε απόλυτα στρατηγικές κινήσεις των επενδυτών, προκειμένου να επανατοποθετηθούν στις μετοχές και να διατηρήσουν ή ακόμη και να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους από τις ομολογίες.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, η εικόνα των επιτοκίων παρουσιάζεται θετική, καθώς το euribor 1μηνός κινείται με άνοδο 0,21% στο 3,35%, ενώ και τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών κινούνται ανοδικά κατά 0,03% (στο 3,40%) και κατά 0,32% (στο 3,49%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v