Ίδιο σκηνικό για ομόλογα – επιτόκια

Η συνεχής πτωτική πορεία των μετοχών σε ΗΠΑ, αλλά και Ευρώπη, έχει σταθεροποιήσει την εικόνα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα ομόλογα να συνεχίζουν τη σταθερά ανοδική πορεία τους.

Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ισχυροποιώντας τη θέση τους σε σχέση με την πορεία των μετοχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, που υποχωρούν συνεχώς.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές κινείται κατά 0,15% ανοδικά, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές κερδίζει περί το 0,30%, με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,13%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συγκεκριμένη πορεία αναμένεται να συνεχιστεί όσο διατηρείται η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, ενώ όπως τονίζουν σήμερα η τάση θα διαμορφωθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα του δείκτη εμπορικού ισοζυγίου Μαϊου στην ευρωζώνη (εκτιμάται ότι το πλεόνασμα έχει αυξηθεί).

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, το euribor 1μηνός βρίσκεται στα ίδια επίπεδα του 3,34%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,06% και 0,52% αντίστοιχα, και διαμορφώνονται στο 3,40% και 3,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v