Αναμονή στα ομόλογα λόγω Γκρίνσπαν

Οριακές πιέσεις δέχονται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς αφενός συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις των χθεσινοβραδινών κερδών, αφετέρου οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της σημερινής ομιλίας του Αλ. Γκρίνσπαν στη Γερουσία στις κεφαλαιαγορές είναι αντιφατικές.

Οι ρευστοποιήσεις των χθεσινοβραδινών κερδών, από την άνοδο του ευρώ, που συνεχίζονται στην αγορά ομολόγων, αλλά και η αναμονή για την ομιλία Γκρίνσπαν στη Γερουσία, πιέζουν το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ κατά 0,21% υποχωρεί το αντίστοιχο γερμανικό, και το ελληνικό 10ετές παραμένει αμετάβλητο με την απόδοσή του στο 5,16%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εκτός των πιέσεων από τις ρευστοποιήσεις, μικτά συναισθήματα προκαλεί στους επενδυτές η αναμενόμενη ομιλία Γκρίνσπαν στη Γερουσία, καθώς ενώ από τη μια αναμένεται ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις μετοχές, από την άλλη αρκετοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι μόνο οι δηλώσεις του επικεφαλής της FED δεν μπορούν να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα.

Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι η σταθερή πορεία των ομολόγων θα συνεχισθεί και δεν δείχνουν να ανησυχούν για ένα πιθανό ριμπάουντ των κεφαλαιαγορών.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, μικτή είναι η εικόνα με το euribor 6μηνών να υποχωρεί κατά 0,34% και να διαμορφώνεται στο 3,48%, ενώ την ίδια στιγμή τα αντίστοιχα επιτόκια ενός και 3μηνών κινούνται κατά 0,03% ανοδικά στο 3,36% και 3,41% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v