Ελαφρώς πτωτικά τα ομόλογα λόγω ρευστοποιήσεων

Υποχωρούν ελαφρώς τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Δευτέρας, κυρίως λόγω του γενικότερου κλίματος ρευστοποιήσεων που επικρατεί στην αγορά, ενώ πτωτικό είναι το κλίμα και στη διατραπεζική αγορά.

Μικρή υποχώρηση το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, κυρίως λόγω του γενικότερου κλίματος ρευστοποιήσεων των κερδών που επικρατεί, ενώ αρνητική εικόνα παρουσιάζει και η διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, με υποχώρηση της τάξης του 0,05% διαπραγματεύεται το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο, ενώ στην εγχώρια αγορά η πτωτική τάση προσεγγίζει το 0,26% με την απόδοση του ομολόγου να κυμαίνεται στο 5,20%. Όσον αφορά στο γερμανικό δεκαετές, νωρίς το πρωί η απόδοσή του υποχώρησε στο 4,85% για να επανακάμψει λίγο αργότερα στο 5,13%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι σήμερα θα είναι ημέρα ρευστοποιήσεων, καθώς αύριο το κλίμα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά αναμένεται να αλλάξει προς το θετικότερο, καθώς η ομιλία Γκρίνσπαν στη Γερουσία, προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει κατευναστικά στις πιέσεις των μετοχών.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, το κλίμα παραμένει ίδιο με τα euribor να υποχωρούν εκτός αυτού των 3μηνών που παραμένει σταθερό στο 3,41%. Το euribor 1μηνός κινείται χαμηλότερα κατά 0,03% διαμορφούμενο στο 3,36%, ενώ το αντίστοιχο 6μηνών υποχωρεί κατά 0,37% στο 3,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v