Μικτές οι τάσεις στα ομόλογα

Μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με το γερμανικό bund να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση της ανεργίας. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων διευρύνθηκε και διαμορφώθηκε στις 34,5 μονάδες βάσης.

Μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με το γερμανικό bund να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση της ανεργίας.

Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα του ΗΔΑΤ ήταν περιορισμένη και διαμορφώθηκε στα 1,549 δισ. ευρώ εκ των οποίων τo 850 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 699 εκατ ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην νέα έκδοση 5ετών ομολόγων με 195 εκατ. ευρώ.

Οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων λήξης 2012, κινήθηκαν σε ένα εύρος 99,26 - 99,30 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,35%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διευρύνθηκε και διαμορφώθηκε στις 34,5 μονάδες βάσης.

Μικτή εικόνα επικράτησε και στη διατραπεζική αγορά, με το euribor έξι μηνών να κινείται ανοδικά και να διαμορφώνεται στο 3,53%, ενώ τα euribor ενός και τριών μηνών να υποχωρούν κατά 0,21% και 0,09% και να διμαορφώνονται στο 3,36% και 3,43% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v