Τα ομόλογα ”καλά κρατούν”...

Τα ”λογιστικά σκάνδαλα” και οι συνεχιζόμενες προειδοποιήσεις για τα έσοδα των εταιριών ενισχύουν τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, όπως προκύπτει από την πορεία των τιμών των ομολόγων τις τελευταίες ημέρες. Στην εγχώρια αγορά ο τζίρος περιορίστηκε στα 1,2 δισ.

Τα ”λογιστικά σκάνδαλα” και οι συνεχιζόμενες προειδοποίησεις για τα έσοδα των εταιριών ενισχύουν τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος. Από την πορεία των τιμών των ομολόγων τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύεται του λόγου το αληθές, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στην εγχώρια αγορά, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να διαμορφώνεται μόλις στα 1,2 δισ. ευρώ εκ των οποίων τo 690 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 565 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην παλαία έκδοση πενταετών ομολόγων με 160 εκατ. ευρώ και στην νέα έκδοση των δεκαετών ομολόγων με 140 εκατ.ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο επίπεδο του 0,32% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,35% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 5,03%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor εμφανίζουν μικτές τάσεις. Τα euribor ενός μηνός σημειώνει πτώση 0,20% και διαμορφώνεται στο 3,37%, ενώ οριακή πτώση 0,03% σημειώνει το euribor τριών μηνών το οποίο διαμορφώνεται στο 3,43%. Τέλος, το euribor έξι μηνών κινείται με οριακή άνοδο και διαμορφώνεται στο 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v