Ομόλογα: Ανοδος 0,29% στο ελληνικό δεκαετές

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων κυρίως λόγω της αντίθετης πορείας που ακολουθούν οι ευρωπαικές αγορές. Το ευρωπαικό δεκαετές κινήθηκε ανοδικά κατά 0,15%. Το αντίστοιχο ελληνικό κατέγραψε άνοδο 0,29%, με την απόδοση του να διαμορφώνεται στο 5,23%.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, τροφοδοτούμενα από την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκονται οι αγορές.

Ανάλογη ώθηση έδωσαν στις τιμές των ομολόγων, οι ανακοινώσεις οικονομικών δεικτών (οικονομικού, βιομηχανικού κλίματος) της ευρωζώνης, όπου κινήθηκαν χαμηλότερα του αναμενόμενου και έκαναν τους επενδυτές να κρατήσουν ”αποστάσεις” από τις μετοχές.

Εξάλλου 5% καθορίστηκε το κουπόνι του νέου ομόλογου, δεκαετούς διάρκειας και λήξης στις 4/07/2002, που θα εκδώσει η Γερμανική κυβέρνηση την Τετάρτη.

Το ευρωπαϊκό δεκαετές κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,15%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,29% - με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,23%.

Στην αμερικανική αγορά ομολόγων από την άλλη, η πτώση των μετοχών δεν οδήγησε στην άνοδο των ομολόγων αφού οι επενδυτές επέλεξαν να στραφούν προς το δολάριο.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός κινείται καθοδικά κατά 0,12%, στα 3,38%, ενώ ανάλογη πορεία, κατά 0,03%, καταγράφει το euribor 3 μηνών, στα 3,43%. Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζει και το euribor 6 μηνών, το οποίο διαμορφώθηκε στα 3,52%, μειωμένο κατά 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v