Καθοδικά κινούνται τα ομόλογα

Καθοδικά κινούνται τα ομόλογα κυρίως λόγω της ανόδου που καταγράφουν οι ευρωπαικές αγορές χρηματιστηρίου. Το ελληνικό δεκαετές κινείται καθοδικά κατά 0,41%, με απόδοση στο 5,27%, ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό υποχωρεί κατά 0,11%.

Σε καθοδική πορεία βρίσκονται τα ομόλογα, εξέλιξη που συνδέεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, στην πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και στην εξίσου ικανοποιητική πορεία των δεικτών της Wall Street. Παράλληλα, η αύξηση κατά 6,1% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ για το α΄ τρίμηνο του 2002, επηρέασε προς την ίδια κατεύθυνση τα ομόλογα.

Η καθοδική αυτή τάση, όπως σχολιάζουν αναλυτές της Barclays, δεν πρέπει να αποτελεί ”πηγή ανησυχιών” αν μάλιστα ληφθεί υπόψη η ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Το ευρωπαικό δεκαετές ομόλογο καταγράφει οριακή υποχώρηση κατά 0,11%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό ακολουθεί ανάλογα καθοδική πορεία, κατά 0,41%, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,27%.

Στην διατραπεζική αγορά παρατηρείται μικτή εικόνα με το euribor 1μηνός να υποχωρεί οριακά κατά 0,06%, στα 3,39%, ενώ τα euribor 3 και 6 μηνών κινούνται ανοδικά κατά 0,20% και 1,03%, στα 3,44% και 3,53% αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v