Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα

Συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις στην αγορά των ομολόγων, λόγω των πιέσεων που ασκούνται από τις πρωινές ώρες στα χρηματιστήρια. Ανοδικά κινείται το ευρωπαικό δεκαετές ομόλογο καθώς και το αντίστοιχο ελληνικό η απόδοση του οποίου κυμαίνεται στο 5,21%.

Συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις στην αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο για τα κεφάλαιά τους, ώστε να προστατευθούν από την ελεύθερη πτώση που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η αμερικανική αγορά.

Εξάλλου αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν σχετικώς, πως η αγορά των ομολόγων ”κυριαρχείται” από την πορεία των χρηματιστηρίων και τις ισοτιμίες των νομισμάτων.

Το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,085%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό ακολουθεί ανάλογη πορεία, αυξανόμενο κατά 0,66% με την απόδοση του να κυμαίνεται στο 5,21%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια παρουσιάζουν αρνητικά πρόσημα. Πιο συγκεκριμένα το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,06%, στα 3,39%, ενώ το euribor 3μηνών υποχωρεί κατά 0,81% - στα 3,43%. Ανάλογα αρνητικά, -1,24%, κινείται το euribor 6μηνών διαμορφούμενο στα 3,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v