Οριακή άνοδος στα ομόλογα

Με σταθερά οριακή άνοδο διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, αποκομίζοντας κέρδη για ακόμη μια φορά λόγω της νευρικότητας των διεθνών χρηματιστηρίων, ενώ σταθεροποιητική είναι και η εικόνα στη διατραπεζική.

Οριακά ανοδικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα το πρωί της Πέμπτης, αποκομίζοντας για ακόμη μια ημέρα κέρδη λόγω της νευρικότητας των κεφαλαιαγορών, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, στην αγορά ομολόγων το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,02%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό δεκαετές παραμένει αμετάβλητο με την απόδοσή του στο 5,28%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κριτήριο ανόδου για την αγορά ομολόγων παραμένουν οι μετοχές, οι οποίες όμως ”παραμένουν σε ζώνη κινδύνου”, όπως χαρακτηριστικά δήλωναν το πρωί. Εκτιμούν δε, ότι η νέα ανάφλεξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και παράλληλα η νευρικότητα στις κεφαλαιαγορές λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων , δίνουν στους επενδυτές το ”άλλοθι” προκειμένου να ”παραμείνουν προστατευμένοι στις ομολογίες”, και κάνουν λόγο για ”σταθερότητα σήμερα στα ομόλογα”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, σταθεροποιητική είναι σήμερα η εικόνα, με τα euribor τριών και 6μηνών να παραμένουν αμετάβλητα στο 3,46% και 3,58% αντίστοιχα, ενώ το euribor 1μηνός καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,15% και διαμορφώνεται στο 3,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v