Οι κεφαλαιαγορές ανεβάζουν τα ομόλογα

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η μικτή χθεσινοβραδινή εικόνα της Wall και οι πτωτικές τάσεις σήμερα στην Ευρώπη δεν φαίνεται να πείθουν τους επενδυτές για ενδεχόμενη ενίσχυση των χρηματιστηρίων.

Με ανοδική τάση διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η μικτή χθεσινοβραδινή εικόνα της Wall δεν φαίνεται να πείθει τους επενδυτές για ενδεχόμενη ενίσχυση της δυναμικής των χρηματιστηρίων, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,02%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό βρίσκεται στο +0,29% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,27%.

Αναλυτές της Dresdner Bank εξηγούν ότι ”ρυθμιστές παραμένουν τα χρηματιστήρια”, η δυναμική των οποίων, ωστόσο, δεν είναι τέτοια ώστε να ”ταράζει τους επενδυτές στα ομόλογα”. Οι ίδιοι τονίζουν ότι η μικτή εικόνα που παρουσίασε χθες η Wall, δεν πείθει επενδυτές και αναλυτές για μια ενδεχόμενη ισχυροποίηση των κεφαλαιαγορών.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα που παρουσιάζει είναι μικτή, καθώς ενώ τα euribor ενός και 3μηνών κινούνται ανοδικά κατά 0,03% (στο 3,58% το πρώτο) και κατά 0,06%, στο 3,46% το δεύτερο, το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 0,22% και διαμορφώνεται στο 3,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v