Νευρικά λόγω κεφαλαιαγορών τα ομόλογα

Νευρική πορεία καταγράφουν το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα, στην ευρωπαϊκή αγορά, ως αποτέλεσμα της θετικής αντίδρασης των κεφαλαιαγορών, ενώ ανοδικά διαπραγματεύονται τα επιτόκια.

Νευρική το πρωί της Πέμπτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ως αποτέλεσμα της θετικής αντίδρασης των κεφαλαιαγορών, ενώ θετική είναι η εικόνα της διατραπεζικής αγοράς.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές καταγράφει οριακά κέρδη 0,03% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,42%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ασταθής πορεία της αγοράς οφείλεται στο ”γύρισμα” των χρηματιστηρίων, αλλά και την ανακοίνωση για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον Απρίλιο κατά 0,4% (έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,3%), γεγονότα που σύμφωνα με δηλώσεις τους ”τραμπαλίζουν” την αγορά.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, ανοδικά διαπραγματεύονται τα επιτόκια euribor. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,06% και το 3,37%, το αντίστοιχο 3μηνών κινείται με 0,12% άνοδο και διαμορφώνεται στο 3,47%, ενώ ανοδικά κατά 0,44% κινείται και το euribor 6μηνών πέριξ του 3,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v