”Μπερδεύουν” τα ομόλογα οι κεφαλαιαγορές

Σε υποτονικό κλίμα, λόγω της σύγχυσης που προκαλείται από τη μικτή εικόνα των κεφαλαιαγορών, διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Τρίτης, ενώ υποχωρούν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Υποτονικό το κλίμα, το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, στην οποία δημιουργείται σύγχυση από τη μικτή εικόνα στις κεφαλαιαγορές, ενώ υποχωρούν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,22% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,42%.

Αναλυτές της Barclays Capital τόνιζαν χαρακτηριστικά ”σήμερα περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουντιάλ παρά τη αγορά ομολόγων” εξηγώντας ότι ”η μικτή εικόνα της Wall και η προσπάθεια αντίδρασης των κεφαλαιαγορών δημιουργεί σύγχυση στις αγορές σταθερού εισοδήματος”.

Πάντως, οι ίδιοι εφιστούν την προσοχή τονίζοντας ότι η σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων δεν θα διαρκέσει για πολύ, και θα ακολουθήσουν πιέσεις στην αγορά καθώς ”κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι η ΕΚΤ θα αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια”.

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα είναι αρνητικό με τα επιτόκια euribor να υποχωρούν. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,03% και κυμαίνεται στο 3,37%, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά 0,09% διαπραγματεύεται και το euribor 3μηνών πέριξ του 3,46%. Υποχωρεί και το αντίστοιχο επιτόκιο 6μηνών κατά 0,25% και κυμαίνεται στο 3,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v