Ανοδικά τα ομόλογα - Υποχωρεί η διατραπεζική

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, που επωφελούνται από την υποχώρηση στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται τα επιτόκια.

Ανοδικές τάσεις το πρωί της Παρασκευής για τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία επωφελούνται από την υποχώρηση στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ αντίθετο παρουσιάζεται το κλίμα στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,01%, ενώ στην ενώ μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει το αντίστοιχο ελληνικό στην εγχώρια αγορά, στο +0,46% με την απόδοσή του να έχει διαμορφωθεί στο 5,41%.

Αναλυτές της ABN Amro δήλωναν το πρωί, ”η αγορά εξαρτάται αποκλειστικά από τις κεφαλαιαγορές. Εάν οι μετοχές πέφτουν οι επενδυτές αγοράζουν ομόλογα”. Παράλληλα, τονίζεται ότι, η ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος λειτουργεί βοηθητικά για την αγορά ομολόγων.

Όσον αφορά στα επιτόκια, μετά και τη χθεσινή συνέλευση της ΕΚΤ, αναλυτές της Commerzbank τόνιζαν ότι μια αλλαγή νομισματικής πολιτικής πριν να τελειώσει το καλοκαίρι είναι πιθανή, μόνο εάν τα μακροοικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Στη διατραπεζική το κλίμα είναι αρνητικό. Το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,18% στο 3,37%, το αντίστοιχο 3μηνών κατά 0,26% διαμορφούμενο στο 3,46%, ενώ πτωτικά κατά 0,55% κινείται και το euribor 6μηνών που διαμορφώνεται στο 3,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v