Η χρηματιστηριακή αστάθεια ευνοεί τα ομόλογα

Ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η αστάθεια που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια ευνοεί ιδιαιτέρως την αγορά ομολόγων, ενώ με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Με άνοδο συνεχίζουν να διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, σαφώς ευνοημένα από την αστάθεια στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ενώ εικόνα υποχώρησης παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,015%, ενώ στην εγχώρια αγορά η άνοδος είναι μεγαλύτερη με το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές να κερδίζει 0,41% και την απόδοσή του στο 5,44%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η αγορά κινείται σταθερά ανοδικά λόγω της συνεχούς αποσταθεροποίησης των διεθνών κεφαλαιαγορών που στρέφει τους επενδυτές σε σταθερότερες τοποθετήσεις. Επισημαίνουν ότι σήμερα θα φανεί η διάρκεια της ανοδικής πορείας, καθώς ”τα όρια υποχώρησης των αμερικανικών μετοχών θα προσδιορίσουν την πορεία της αγοράς”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor παρουσιάζουν τάσεις υποχώρησης. Κατά 0,03% το euribor 1μηνός που πλησιάζει το 3,38%, κατά 0,23% (στο 3,47%) το αντίστοιχο 3μηνών και κατά 0,33% (πέριξ του 3,63%) το euribor 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v