Οριακές μεταβολές σε ομόλογα – διατραπεζική

Με οριακές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία βρίσκονται λίγο χαμηλότερα λόγω της μερικής αντίδρασης των κεφαλαιαγορών, ενώ μικτή είναι η τάση στη διατραπεζική.

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύονται την Πέμπτη τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως λόγω της μερικής αντίδρασης των κεφαλαιαγορών, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη νευρικότητα καθώς μια βρίσκεται στο +0,01%, μια υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές παρουσιάζει υποχώρηση της τάξεως του 0,11% με την απόδοσή του στο 5,47%

Σύμφωνα με αναλυτές της ABN Amro, ”η αγορά ομολόγων φαίνεται δέσμια των κεφαλαιαγορών τις τελευταίες ημέρες”, ενώ καμία ιδιαίτερη είδηση δεν αναμένεται από την συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μεσημέρι, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή με το euribor 3μηνών να κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,06% στο 3,47%, ενώ με υποχώρηση 0,03% και 0,08% αντίστοιχα διαπραγματεύονται τα αντίστοιχα euribor ενός και 6μηνών, διαμορφούμενα στο 3,38% και 3,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v