Χαμηλότερα ομόλογα – επιτόκια

Μικρή υποχώρηση παρουσιάζουν τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από την ”αντίδραση” των χρηματιστηρίων σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στη διατραπεζική.

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από την αντίδραση των χρηματιστηρίων σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και η διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,10% με την απόδοσή του να πλησιάζει το 5,46%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά κινείται χαμηλότερα κυρίως λόγω της αντίδρασης των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών που προσπαθούν να ”γυρίσουν” τις χθεσινές απώλειες σε κέρδη, ενώ σημαντικά επιδρά και η είδηση για μείωση του δείκτη παροχής υπηρεσιών της ευρωζώνης στο 52,1 το Μάιο από 53,3 τον Απρίλιο.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, τα επιτόκια euribor υποχωρούν οριακά. Τα euribor ενός και 3μηνών χάνουν 0,06% κυμαινόμενα στο 3,38% και 3,47% αντίστοιχα, ενώ το αντίστοιχο 6μηνών υποχωρεί κατά 0,08% και διαμορφώνεται στο 3,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v