Ανοδικά τα ομόλογα στην Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές υποβοηθούμενες από την αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία. Στην εγχώρια αγορά οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,2 δισ. ευρώ. Χωρίς αξιόλογες μεταβολές τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές υποβοηθούμενες από την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών και την σημαντική αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία.

Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα κινούνται στο επίπεδο των 106,10 μονάδων, ενώ οι αντίστοιχοι ελληνικοί τίτλοι λήξης 2012 κινήθηκαν σε ένα εύρος 98,67 -98,72 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,43%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 32,5 μονάδες βάσης.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,23 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,008 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών καταγράφηκε στην παλαιά έκδοση των πενταετών ομολόγων με 235 εκατ. ευρώ και με 350 εκατ. ευρώ στην παλαιά έκδοση επταετών τίτλων.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,35%. Στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Υποχώρηση στο 3,37% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ οριακή υποχώρηση σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους (3,98%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v