Λίγο χαμηλότερα τα ομόλογα-Μικτή η διατραπεζική

Λίγο χαμηλότερα διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ μικτά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο – 0,17% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,45%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές και κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ο μόνος ρυθμιστής για την πορεία της αγοράς ομολόγων θα είναι τα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ στίγμα θα δώσουν και οι αναμενόμενοι δείκτες λιανικών πωλήσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, το επιτόκιο euribor 1μηνός υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στο 3,37%, ενώ ανοδικά κινούνται τα euribor τριών και 6μηνών κατά 0,09% (στο 3,46%) και κατά 0,47% στο 3,62% αντίστοιχα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v