Αποκόμιση κερδών στα ομόλογα

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,135 δισ. ευρώ.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Στην εγχώρια αγορά μικρή υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές της πειονότητας των τίτλων, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,135 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 920 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,218 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών καταγράφηκε στη νέα έκδοση των 10ετών ομολόγων με 260 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές 200 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στη νέα έκδοση πενταετών τίτλων. Το περιθώριο περιορίστηκε οριακά στο επίπεδο του 0,29% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,459% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 5,16%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,35%. Στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 3,38% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Αντίθετα με οριακή υποχώρηση στο 3,94% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v