Στο ρυθμό των χρηματιστηρίων τα ομόλογα

Στο ρυθμό των κεφαλαιαγορών συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τα ομόλογα, τα οποία, λόγω της νευρικότητας χθες στη Wall, κλίμα που ακολουθούν και οι ευρωαγορές, κινούνται ανοδικά.

Στο ρυθμό των διεθνών χρηματιστηρίων, συνεχίζουν να κινούνται και το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία λόγω της χρηματιστηριακής νευρικότητας, διαπραγματεύονται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, το 10ετές ευρωπαϊκό ομόλογο καταγράφει άνοδο 0,5% και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 0,28% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,41%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ABN Amro, τα ομόλογα επηρεάζονται σταθερά από το κλίμα στις κεφαλαιαγορές και καθώς αυτές υποχωρούν, τα ομόλογα ενισχύονται. Ωστόσο, τονίζουν οι αναλυτές, η άνοδος θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη εάν οι επενδυτές δεν είχαν στραμμένο το βλέμμα τους περισσότερο στο Μουντιάλ και λιγότερο στις οικονομικές εξελίξεις.

Στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι υποτονικό, με τα euribor (εκτός του 3μήνου που παραμένει σταθερό στο 3,46%) να υποχωρούν κατά 0,03% του ενός μηνός στο 3,37% και κατά 0,17% του 6μήνου στο 3,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v