Πτώση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, η ελληνική έκλεισε με απώλειες. Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,856 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 835 εκατ. αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,021 δισ. εντολές πώλησης.

Η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ευνόησε σήμερα τις αγορές ομολόγων εκτός της ελληνικής η οποία έκλεισε καταγράφοντας απώλειες. Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,856 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 835 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,021 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών καταγράφηκε στη νέα έκδοση των πενταετών ομολόγων με 225 εκατ. ευρώ (λήξεως Φεβ. 2006), καθώς ενώ συναλλαγές 335 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην παλαιότερη έκδοση πενταετών τίτλων (λήξεως Μαρτ.2005). Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο επίπεδο του 0,29% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,425% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 5,125%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 3,34%. Στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε και το επιτόκιο των δύο ημερών, ενώ οριακή άνοδο στο 3,40% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με οριακή υποχώρηση στο 3,94% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v