Ρευστοποιούν στις αγορές ομολόγων

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν για την αποκόμιση κερδών. Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 1,912 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 860 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν για την αποκόμιση κερδών. Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 1,912 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 860 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,052 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών (245 εκατ. ευρώ) καταγράφηκε στην παλαιά έκδοση των 5ετών ομολόγων. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο επίπεδο του 0,30% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,33% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 5,03%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,35%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή υποχώρηση στο 3,40% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με υποχώρηση στο 3,85% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v