Χαμηλότερα τα ομόλογα λόγω ΕΚΤ

Σε χαμηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας των διαπιστώσεων της μηναίας έκθεσης της ΕΚΤ. H αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ δεν ξεπέρασε τα 1,1 δισ. ευρώ.

Σε χαμηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της μηνιαίας έκθεσης της ΕΚΤ, μέσω της οποίας υπογραμμιζόταν ο κίνδυνος του πληθωρισμού και ο δισταγμός της να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης πριν σταθεροποιηθεί περισσότερο η οικονομική ανάκαμψη.

Στην πλέον πρόσφατη μηνιαία έκθεσή της, η ΕΚΤ αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό του 2002 στο 2,1% με 2,5%, σε επίπεδα δηλαδή υψηλότερα του 2%, που ήταν ο αρχικός στόχος.

Ειδικότερα οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κινήθηκαν σε ένα εύρος 98,70 - 98,73 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,42%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διατηρείται στις 32,3 μονάδες βάσης. Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα διαμορφώθηκαν στο 106,15 μονάδες, κινούμενα σε ένα εύρος 106,11 -106,26 μονάδων. Στο μεταξύ στην εγχώρια αγορά η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ δεν ξεπέρασε τα 1,1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, ελαφρά άνοδο καταγράφουν τα επιτόκια euribor, με το euribor 1 μηνός να κινείται στο 3,37%, των 3 μηνών στο 3,47% και των έξι μηνών στο 3,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v