Οι ευρωπαίοι προτίμησαν τα ομόλογα

H ”κακή εικόνα” των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών οδήγησε σε άνοδο την πλειονότητα των ευρωπαϊκών ομολογιακών αγορών. Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 2,726 δισ. ευρώ.

Η ”κακή εικόνα” των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών οδήγησε σε άνοδο την πλειονότητα των ευρωπαϊκών ομολογιακών αγορών. Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 2,726 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,635 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,091 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών (280 εκατ. ευρώ) καταγράφηκε στην παλαιά έκδοση των πενταετών ομολόγων (Απριλ. 2007), ενώ συναλλαγές 255 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην παλαιότερη έκδοση πενταετών τίτλων (λήξεως Ιαν. 2004). Το περιθώριο περιορίστηκε οριακά στο επίπεδο του 0,29% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,303% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 5,05%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,34%. Στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 3,42% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή υποχώρηση στο 3,92% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v