Ανοδική πορεία για ομόλογα – επιτόκια

Ανοδική πορεία ακολουθούν το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως λόγω εκτιμήσεων των αναλυτών ότι η Wall θα ανοίξει με πτώση το απόγευμα, ενώ θετική είναι και η εικόνα στη διατραπεζική.

Με άνοδο διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Τρίτης, λόγω εκτιμήσεων εκ μέρους των αναλυτών ότι η Wall θα ξεκινήσει πτωτικά, ενώ θετική εικόνα παρουσιάζει και η διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κερδίζει μόλις 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,04% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,32%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η αγορά ομολόγων κινείται θετικά, καθώς η σημερινή πορεία της Wall –τουλάχιστον στο άνοιγμα- αναμένεται πτωτική, μετά το χθεσινό βραχυπρόθεσμο ράλι ανόδου. Σύμφωνα με τους ίδιους, ”η αγορά ομολόγων έχει περισσότερα να προσφέρει” στην παρούσα φάση από ότι οι κεφαλαιαγορές.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, εκτός του euribor 3μηνών που παραμένει αμετάβλητο στο 3,46%, τα αντίστοιχα ενός και 6μηνών ανεβαίνουν κατά 0,21% (στο 3,38%) το πρώτο και κατά 0,28% στο 3,59% το δεύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v