Περαιτέρω ενίσχυση των ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων λόγω της περαιτέρω πτωτικής τάσης των χρηματιστηριακώναγορών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,135 δισ.ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων λόγω της περαιτέρω πτωτικής τάσης των χρηματιστηριακών αγορών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,135 δισ.ευρώ, εκ των οποίων τα 1,135 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 950 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα με 235 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,30% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,28% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,97%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 3,32%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,38% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με οριακή άνοδο στο 3,85% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v