Οι γαλλικές δαπάνες ανεβάζουν τα ομόλογα

Ανοδική πορεία ακολουθούν το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επιβοηθούμενα από το δείκτη καταναλωτικών δαπανών της Γαλλίας που υποχώρησε το Μάιο, ενώ οι αναλυτές δεν ανέμεναν μεταβολή.

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενισχυμένα από το δείκτη καταναλωτικών δαπανών της Γαλλίας που υποχώρησε το Μάιο, ενώ οι αναλυτές δεν ανέμεναν μεταβολή.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,03%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,07% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,28%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι στη νευρική πορεία των κεφαλαιαγορών –παράγοντα που βοηθά την αγορά ομολόγων- ήρθε να προστεθεί και ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών της Γαλλίας, ο οποίος υποχώρησε το Μάιο κατά 1,3%, ενώ οι αναλυτές είχαν διατυπώσει προβλέψεις για μη μεταβολή του δείκτη, ενώ σε επίπεδο έτους η υποχώρηση προσέγγισε το 2%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 3,7%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές και μόνο το γεγονός ότι ο δείκτης αιφνιδίασε τις αγορές, έχει θετικό αντίκτυπο για τα ομόλογα, ενώ τονίζουν ότι ελλείψει άλλων ειδήσεων σήμερα, τα κέρδη θα συγκεντρωθούν στις ομολογίες.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή με το euribor 3μηνών να παραμένει σταθερό στα χθεσινά επίπεδα του 3,46%. Αντίθετη είναι η πορεία των άλλων δύο επιτοκίων, με το euribor 1μηνός να κινείται ανοδικά κατά 0,03% διαμορφούμενο στο 3,38%, ενώ το αντίστοιχο 6μηνών υποχωρεί κατά 0,31% στο 3,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v