Πιέζονται τα ομόλογα από την ενίσχυση των μετοχών

Νευρική τάση επικρατεί το πρωί της Τρίτης για τα ομόλογα, στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται εκ νέου στις μετοχές, μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall και την έως τώρα καλή πορεία των ευρωαγορών.

Νευρικά κινούνται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα, στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται εκ νέου στις μετοχές, μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall και την έως τώρα καλή πορεία των ευρωαγορών.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές παρουσιάζει νευρική πορεία από το πρωί καθώς εναλλάσσεται από το οριακό +0,01% στο –0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές δείχνει να μην ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση, καθώς κερδίζει 0,24% με την απόδοσή του στο 5,28%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ABN Amro, μπορεί τα ομόλογα ”να βρίσκονταν υψηλά πριν το κλείσιμο της Wall τη Δευτέρα”, η αλλαγή ψυχολογίας όμως στα διεθνή χρηματιστήρια, εκτιμούν ότι θα πιέσει τις ομολογίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή με το euribor 1μηνός να κινείται ανοδικά κατά 0,12% στο 3,39%, ενώ τα euribor τριών και 6μηνών να υποχωρούν κατά 0,06% (στο 3,46%) και κατά 0,42% (στο 3,54%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v