Η WorldCom ανεβάζει τα ομόλογα

Ένα μίνι ράλι ανόδου καταγράφουν από νωρίς το πρωί τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ωφελούμενα από τη μεγάλη πτώση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ενώ πτωτική τάση επικρατεί στη διατραπεζική.

Μίνι ράλι ανόδου από το πρωί για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που φαίνεται να είναι η μόνη που επωφελείται από το σκάνδαλο της WorldCom και την πτώση των κεφαλαιαγορών, ενώ πτωτική εικόνα καταγράφει η διατραπεζική.

Συγκεκριμένα, ύστερα από μια εβδομάδα νευρικής ανόδου μόλις κατά 0,01% - 0,02%, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,75%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο 10ετές κερδίζει 0,63% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,21%.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις αναλυτών της Dresdner Kleinwort Wasserstein σύμφωνα με τις οποίες ”η WorldCom δημιούργησε ένα είδος πτήσης σε ασφαλείς αιθέρες για τα ομόλογα έναντι των μετοχών”, οι οποίοι παράλληλα εξέφρασαν φόβους για το μέλλον των χρηματιστηρίων σε περίπτωση που η εταιρία κηρύξει πτώχευση.

Αντίθετη η εικόνα στη διατραπεζική, με τα euribor να υποχωρούν, κατά 0,06% το ενός μηνός –διαμορφούμενο στο 3,39%-, κατά 0,81% το αντίστοιχο 3μηνών προσεγγίζοντας το 3,43%, ενώ το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 1,24% και κυμαίνεται στο 3,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v