FED και χρηματιστήρια πιέζουν τα ομόλογα

Καθοδικές τάσεις παρατηρούνται το πρωί της Πέμπτης για τα ομόλογα, στην ευρωπαϊκή αγορά, αφενός μεν λόγω της αντίδρασης των διεθνών χρηματιστηρίων, αφετέρου δε λόγω της παραδοχής εκ μέρους της FED ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει.

Τάσεις υποχώρησης παρατηρούνται το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, αφενός μεν λόγω της αντίδρασης των διεθνών χρηματιστηρίων, αφετέρου δε λόγω της παραδοχής εκ μέρους της FED ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει οριακή υποχώρηση κατά 0,02%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,31% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,26%.

Σύμφωνα με πρωινά σχόλια αναλυτών της ABN Amro, ο κυριότερος λόγος της σημερινής υποχώρησης είναι η μη αναμενόμενη θετική αντίδραση της Wall, ενώ όπως σχολίαζαν ”η παραδοχή της FED για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που μεταφράζεται σε αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνάντηση, δεν ικανοποιεί την αγορά ομολόγων”.

Πάντως, τόνιζαν ότι η χθεσινή απόφαση διατήρησης των παρεμβατικών επιτοκίων στο 1,75%, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και δεν ήταν αυτή που επηρέασε τις ομολογίες.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, μικτή είναι η εικόνα με το euribor 1μηνός να υποχωρεί οριακά κατά 0,06% περίξ του 3,39%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών κινούνται ανοδικά κατά 0,20% και κατά 1,03% αντιστοίχως, και διαμορφώνονται σε 3,44% και 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v