Μικρή υποχώρηση για ομόλογα–Μικτή η διατραπεζική

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στρέφουν ξανά το ενδιαφέρον τους στα χρηματιστήρια, ενώ η εικόνα στη διατραπεζική αγορά είναι μικτή.

Υποχωρούν ελαφρώς τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Παρασκευής, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει μετατεθεί στα χρηματιστήρια τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ μικτά είναι τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,015%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,08% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,28%.

Σύμφωνα με αναλυτές της Dresdner Bank, η ανάκαμψη της Wall Street που έδωσε ανάλογη τάση και στις ευρωπαϊκές αγορές, έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών στα χρηματιστήρια, αφήνοντας για λίγο πίσω τα ομόλογα. Ωστόσο, οι ίδιοι τονίζουν ότι ”η επενδυτική όρεξη για τα ομόλογα δεν έχει κοπάσει, έχει απλώς μετατεθεί”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή, καθώς το euribor 1μηνός υποχωρεί οριακά κατά 0,03% πλησιάζοντας το 3,39%, ενώ τα άλλα δύο επιτόκια κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, το euribor 3μηνών βρίσκεται στο +0,03% και το 3,44%, ενώ και το αντίστοιχο 6μηνών σημειώνει ανοδική πορεία κατά 0,11% πλησιάζοντας το 3,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v