Σταθερά υψηλότερα τα ομόλογα- Πτώση για επιτόκια

Συνεχίζουν την σταθερά ανοδική πορεία τους τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Τρίτης, ειδικά μετά το ”χαμηλό” 4ετίας του Nasdaq χθες και την επιρροή του στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα. Αντίθετα, πτωτική είναι η τάση στη διατραπεζική.

Σταθερά ανοδική και το πρωί της Τρίτης η τάση στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία ενδυναμώνεται από τόσο από το χθεσινό ”χαμηλό” 4ετίας του Nasdaq, όσο και από την επιρροή που είχε το γεγονός στην πορεία των ευρωαγορών σήμερα. Στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι πτωτική.

Ωστόσο παρά το γενικά ανοδικό κλίμα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με χθες, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές παρουσιάζει μικρή άνοδο 0,09% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,30%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το ”χαμηλό” 4ετίας για το Nasdaq ήταν το καλύτερο άλλοθι, που επιβεβαιώνει τη δυναμική της αγοράς ομολόγων, μια δυναμική που όπως τονίζουν θα συνεχίσει να υπάρχει.

Παράλληλα, επισημαίνουν, ο δείκτης της γαλλικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης που υποχώρησε τον Ιούνιο στο –13 από –12 το Μάιο (ενώ οι εκτιμήσεις τον ήθελαν να βελτιώνεται στο –11) βοηθά επιπλέον στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων.

Αντίθετη η εικόνα στη διατραπεζική με τα euribor να υποχωρούν εδώ και αρκετές ημέρες. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,12% στο 3,38%, ενώ κατά 0,03% υποχωρούν τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών και διαμορφώνονται στο 3,43% και 3,52% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v