Οριακές διακυμάνσεις στα ομόλογα

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζουν το μεσημέρι της Δευτέρας τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν την ημέρα ανοδικά επωφελούμενα από το αρνητικό ξεκίνημα των ευρωαγορών, κλίμα που δείχνει να αντιστρέφεται μετά την ανακοίνωση της αύξησης του ευρωδείκτη μεταποίησης PMI.

Σταθεροποιητικά κινούνται το μεσημέρι της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά ομόλογα, παρά το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει ανοδικά λόγω του αρνητικού ανοίγματος των ευρωαγορών. Το κλίμα δείχνει να αντιστρέφεται μετά την ανακοίνωση για άνοδο του ευρωδείκτη μεταποίησης PMI.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο δεν παρουσιάζει αλλαγή σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ενώ το αντίστοιχο 10ετές στην εγχώρια αγορά καταγράφει οριακά ανοδική πορεία κατά 0,01% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,27%.

Οι αναλυτές, ωστόσο, δεν φαίνεται να δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στον δείκτη PMI, ο οποίος άλλωστε αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ”το παιχνίδι ακόμη συνδέεται με τις μετοχές”.

Παράλληλα, εξηγούν ότι αν είναι να επηρεαστεί η αγορά από κάποιον δείκτη, αυτός θα είναι ο αμερικανικός ISM, που αντικατοπτρίζει τις τάσεις στην παροχή υπηρεσιών και αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα είναι αρνητική με τα euribor να υποχωρούν. Κατά 0,09% τα ενός και 3μηνών, που διαμορφώνονται σε 3,38% και 3,43% αντίστοιχα, ενώ το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 0,51% και κυμαίνεται στο 3,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v