Υποχωρεί κατά 0,22% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

Πτώση παρουσιάζουν τα ομόλογα καθώς έγιναν αποδέκτες πιέσεων από τις ευρωπαικές αγορές που κατέγραφαν κέρδη, αλλά και τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για την αύξηση του ISM. Οριακές απώλειες κατά 0,005% για το ευρωπαικό δεκαετές και πτώση κατά 0,22% για το αντίστοιχο ελληνικό.

Kαθοδικά κινήθηκαν τα ομόλογα καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές κατέγραφαν κέρδη και η αμερικανική αγορά ”άνοιξε” νευρικά.

Η αγορά των ομολόγων φάνηκε να ”πιέστηκε” και από την ανακοίνωση της αύξησης, για πέμπτο συνεχές μήνα, του αμερικανικού δείκτη ΙSM, εξέλιξη που σύμφωνα με τους αναλυτές της BNP Paribas, καταδεικνύει μια τάση στις ΗΠΑ για ”έντονη ανάκαμψη” και πιέζει ταυτόχρονα τα ομόλογα.

Το Ευρωπαικό δεκαετές κινείται οριακά καθοδικά κατά 0,005%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,22%, με απόδοση να διαμορφώνεται στα 5,30%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός κινείται νευρικά, καταγράφοντας οριακή άνοδο κατά 0,01% - στα 3,38%, ενώ τα euribor 3 και 6 μηνών καταγράφουν μικρές απώλειες κατά 0,047%, διαμορφούμενο στα 3,43% και κατά 0,11%, διαμορφούμενο στα 3,52% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v