Εν αναμονή της γερμανικής δημοπρασίας τα ομόλογα

Με μικρές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, εν αναμονή –όπως τονίζουν οι αναλυτές- της δημοπρασίας νέου 10ετούς ομολόγου με κουπόνι 5% από τη γερμανική κυβέρνηση.

Οριακές αλλαγές παρουσιάζουν το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς τελούν εν αναμονή της δημοπρασίας νέου 10ετούς ομολόγου με κουπόνι 5% από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται νευρικά με πτωτική τάση κατά –0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά η τάση είναι διαφορετική με το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές να ανεβαίνει κατά 0,09% και την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,27%, συνεχίζοντας τη χθεσινή καλή του πορεία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η κίνηση στην ευρωπαϊκή αγορά θα επηρεαστεί από τη νέα δημοπρασία, από την οποία η γερμανική κυβέρνηση αναμένει έσοδα της τάξης των 10 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εφιστούν την προσοχή στο γερμανικό δείκτη λιανικών πωλήσεων, ο οποίος κινήθηκε ανοδικά κατά 1,6% για το μήνα Μάιο έναντι του Απριλίου, αλλά μειώθηκε κατά 4,6% σε ετήσιο επίπεδο. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι την αγορά ομολόγων έχει ”κουράσει το κρυφτό με τις μετοχές και προσπαθούν να στηριχτούν σε δικές τους ειδήσεις”.

Στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα παραμένει υποτονικό, με τα euribor να υποχωρούν κατά 0,09% αυτό του ενός μηνός στο 3,38%, και κατά 0,17% τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών που κυμαίνονται στο 3,43% και 3,51% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v