Στο 5,31% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς

Καθοδικά κινείται η αγορά των ομολόγων λόγω ανοδικής πορείας των ευρωπαικών χρηματιστηρίων. Στο 5,31% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ στο 4,96% ανέρχεται η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού.

Σε πτωτικούς ρυθμούς κινούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς οι μεγάλες χρηματιστηριακές της Ευρώπης καταγράφουν κέρδη, ενώ δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί σημαντικός όγκος συναλλαγών, αφού σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ελλοχεύει ο φόβος μιας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ.

Εξάλλου φήμες ήθελαν τη France Telecom να προβαίνει σύντομα σε έκδοση ομολόγων συνολικής αξίας 15 δισ. ευρώ, για τα οποία ”εγγυητής” θα αναλάμβανε το γαλλικό δημόσιο, που απολαμβάνει την υψηλότερη πιστοληπτική ικανότητα (ΑΑΑ), αντίθετα με τη γαλλική εταιρία που η Standard & Poors την κατατάσσει σε κατώτερη κλίμακα (ΒΒΒ).

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως αν τελικώς πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, η απόδοσή του θα κινηθεί 30 βαθμούς βάσης πάνω από τα κρατικά γαλλικά ομόλογα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η άρνηση της Deutsche Bank να σχολιάσει δημοσιεύματα που ανέφεραν, πως η εξαγορά της εταιρίας Stinnes θα χρηματοδοτηθεί εξ΄ ολοκλήρου από την έκδοση ομολόγων αξίας 2 δισ. ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς σχολίαζαν πάντως πως η έκδοση ομολόγων δεν είναι απίθανη αλλά δεν θεωρούν πιθανή την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος αποκλειστικά με τέτοιου είδους κεφάλαια.

Πτωτικά κατά 0,15% κινείται το ευρωπαικό δεκαετές ομόλογο, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό κινείται αναλόγως (-0,11%), με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,31%. Το γερμανικό δεκαετές κινείται και αυτό καθοδικά, με απόδοση 4,96%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός κινείται θετικά κατά 0,03%, στα 3,38%, ενώ το euribor 3 μηνών διαμορφώνεται στα 3,41%, ανοδικό κατά 3,41%. Το euribor 6 μηνών κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,4%, στα 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v