Η άνοδος των κεφαλαιαγορών πιέζει τα ομόλογα

Πτωτική τάση το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές της αγοράς δεν περίμεναν τη θετική χθεσινοβραδινή αντίδραση της Wall –και την άνοδο στην Ευρώπη που ακολουθεί σήμερα- και αντέδρασαν με ρευστοποιήσεις. Ανοδική τάση ύστερα από αρκετές ημέρες στη διατραπεζική.

Πτωτικά διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν με ρευστοποιήσεις στο ανοδικό κλείσιμο χθες της Wall, και την παράλληλα άνοδο στην Ευρώπη. Θετικό πρόσημο ύστερα από αρκετές ημέρες στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο –0,02%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,13% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,31%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι η σημερινή πορεία είναι απόρροια της ενίσχυσης των μετοχών που έχει προβληματίσει τους επενδυτές, αλλά και της είδησης για αύξηση του γερμανικού δείκτη βιομηχανικών παραγγελιών Μαϊου κατά 3,1%, έναντι προβλέψεων για πτώση 0,5%. Την αγορά δεν αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ΕΚΤ, καθώς λίγο πολύ είναι γνωστό ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά τα euribor ανεβαίνουν, κατά 0,03% το ενός μηνός στο 3,38%, κατά 0,20% το αντίστοιχο 3μηνών και διαμορφώνεται στο 3,43%, ενώ ανοδικά κατά 0,40% κινείται και το euribor 6μηνών που κυμαίνεται στο 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v