Χαμηλότερα κινούνται τα ομόλογα

Χαμηλότερα κινείται η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων λόγω των σημαντικών κερδών που καταγράφει η ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά. Καθοδικά κατά 0,015% κινείται το ευρωπαϊκό δεκαετές, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού διαμορφώνεται στο 5,35%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς δέχονται πιέσεις από την πορεία ανοδική των μεγάλων χρηματιστηρίων.

Αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν πάντως πως η παγκόσμια αγορά των ομολόγων δύναται να χαρακτηριστεί ουδέτερη, με τάσεις καθοδικές. Η παραπάνω θέση στηρίζεται στο γεγονός ότι τα επιτόκια είναι γενικώς σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος πληθωρισμού δεν είναι μακριά…

Εξάλλου ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις τιμές των ομολόγων των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, κυρίως λόγω έλλειψης αρνητικών νέων γύρω από τον κλάδο αυτό.

Πτωτικά κινείται κατά 0,015% το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού διαμορφώνεται στο 5,35%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός παραμένει σταθερό στα 3,38%, ενώ το euribor 3 μηνών κινείται καθοδικά κατά 0.03% στα 3,43%. Το euribor 6 μηνών διαμορφώνεται στα 3,53% χωρίς ουσιαστική μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v