Πτωτικά κινούνται τα ομόλογα

Το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών ώθησε προς τα κάτω τις τιμές των ευρωπαικών ομολόγων. Το ευρωπαικό δεκαετές κινείται καθοδικά κατά 0,025%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού διαμορφώνεται στο 5,25%. Πιέσεις δέχονται επίσης και τα αμερικανικά ομόλογα.

H μεγάλη ανοδική πορεία που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν άφησε περιθώρια ανόδου στην αγορά των ομολόγων, η οποία κινείται καθοδικά.

Αντίστοιχα πτωτικά κινήθηκαν και τα αμερικανικά ομόλογα, αφού οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις ομολόγων που είχαν αγοράσει, ως αντιστάθμισμα κινδύνου σε μετοχές, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ανήλθε στα 4,81, ενώ των 30 ετών διαμορφώθηκε 5,49%.

Μάλιστα αναλυτές της Dresdner Kleiwort σχολίαζαν πως οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πτωτικά κατά 0,025% κινείται το ευρωπαϊκό δεκαετές, ενώ η απόδοσή του αντίστοιχου ελληνικού διαμορφώνεται στο 5,35%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 3,38%, ενώ και το euribor 3 μηνών δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή, διαμορφούμενο στα 3,43%. Παρόμοια η εικόνα και για το euribor 6 μηνών, που διαμορφώνεται στο 3,53.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v