Μικρές διακυμάνσεις για τα ομόλογα

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς από τη μία υπάρχει πρόσφορο έδαφος λόγω των νέων σκανδάλων στις ΗΠΑ προκειμένου να ενισχυθούν, από την άλλη η νευρική εικόνα των ευρωαγορών που εναλλάσσουν πρόσημα, ”πιέζουν” τα ομόλογα.

Μικρές διακυμάνσεις για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το πρωί της Τρίτης, καθώς αφενός τα νέα σκάνδαλα στις ΗΠΑ δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τοποθετήσεις σε ομολογίες, η μικτή εικόνα των ευρωαγορών αφετέρου, ”πιέζει” τις ομολογίες.

Συγκεκριμένα, και ενώ το ευρωπαϊκό 10ετές προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ των χθεσινών επιπέδων του και του –0,01% που κατέγραφε νωρίς το πρωί, στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,01% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,34%.

Αναλυτές της ABN Amro, τόνιζαν ότι ”το παιχνίδι εξαρτάται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από τις αμερικανικές μετοχές” και δηλώνουν εν αναμονή της σημερινής πορείας των αμερικανικών αγορών.

Μικτή η εικόνα και στη διατραπεζική αγορά, με το euribor 6μηνών να είναι το μόνο που κινείται κατά 0,06% ανοδικά και προσεγγίζει το 3,53%, ενώ τα euribor ενός και 3μηνών υποχωρούν κατά 0,21% (στο 3,36%) και 0,09% (στο 3,43%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v